Op deze pagina vindt u de veel gestelde vragen die klanten aan ons stellen! Staat uw vraag er niet bij neem gerust contact op met de klantenservice van Breda Letselschade op 088-4560123.

Wat kost het op hulp te krijgen bij letselschade?

Als slachtoffer hoeft u helemaal niks te betalen, dit is namelijk in de wet bepaald dat de tegenpartij de rechtsbijstand van het slachtoffer betaald.

Hoeveel schadevergoeding kan ik claimen?

Dit is natuurlijk afhankelijk van de opgelopen schade die u heeft na een ongeluk. Loopt u bijvoorbeeld inkomsten mis omdat u uw werk niet meer kunt doen door letselschade, u kunt de kosten voor hulp opgeven en u kunt smartengeld ontvangen. Er zijn dus heel veel factoren die de hoogte van een schadevergoeding bepalen, voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met onze specialisten voor een duidelijker beeld.

Hoe snel krijg je een schadevergoeding?

Dit is afhankelijk van de situatie, herstelt u bijvoorbeeld snel dan krijg u sneller het geld. Want als je langer moet revalideren en langer niet kan werken moet er worden uitgezocht door de verzekeringsmaatschappijen hoeveel de schadevergoeding wordt.

Tot wanneer kan ik letselschade claimen?

Het is wettelijk bepaald dat letselschade na 5 jaar verjaard na het ontstaan van de schade. Dus het is van belang dat u zo snel mogelijk de letselschade claimt en het proces in gang zet. Bel nu naar Breda Letselschade op 088-4560123 en wacht niet te lang!

Moet de letselschade van een voetganger altijd vergoed worden?

In de wet is vastgesteld dat voetgangers en fietsers zwakkere verkeersdeelnemers zijn. Dit houdt in dat bij letselschade minimaal 50% moet worden vergoed door de tegenpartij(tenzij dit opzet is geweest). Vaak valt er wel meer te halen dan de 50% maar dat is afhankelijk van de situatie. Voor kinderen tot 14 jaar moet zelf alles vergoed worden.

Ik heb letselschade opgelopen in het buitenland, wordt dit ook vergoed?

Als u een ongeluk heeft gehad in het buitenland wordt dit geregeld volgens de wetten van het land waar u een ongeluk in heeft gehad. Tenzij u een aanrijding heeft gehad met een voertuig met een Nederlands kenteken, dan gelden de Nederlandse wetten weer.

Is het mogelijk om een voorschot te krijgen van de schadeclaim?

Het is in sommige gevallen mogelijk om een voorschot te ontvangen, maar u moet hiervoor wel een goede reden hebben. Als u dit graag wilt ontvangen kunt u aan de specialisten van Breda Letselschade vragen om een voorschot onderzoek te laten doen en deze aan te leveren bij de tegenpartij.

Ik heb een ongeval gehad op de werkvloer, kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen?

Dit is afhankelijk van de situatie, als u bijvoorbeeld in een onveilige werkomgeving werkt, of met slecht gereedschap waardoor er fouten gemaakt worden. Dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen. Weet u niet zeker of dit het geval is, leg dan uw situatie uit onze letselschade advocaten en die helpen u verder!

Ik heb na een ongeval huishoudelijke hulp nodig, valt dit ook onder letselschade?

Heeft u na een ongeval letselschade opgelopen waardoor u het huishouden niet meer zelf kunt doen en u moet hiervoor hulp inschakelen? In de meeste gevallen kunt u deze schade ook claimen bij de tegenpartij. Dit geldt ook voor mantelzorg die u na een ongeval nodig heeft.

Mijn kind heeft letselschade, hoe nu verder?

Letselschade bij kinderen tot 14 jaar worden voor 100% vergoed. Denk niet alleen aan de lichamelijke/mentale schade die uw zoon/dochter heeft opgelopen maar denk ook verder aan bijvoorbeeld thuisonderwijs omdat hij/zij tijdelijk niet meer naar school kan. Of bijvoorbeeld huishoudelijke hulp omdat u uw aandacht meer aan uw zoon/dochter moet besteden door situatie.

Zijn uw vragen nog niet helemaal beantwoord? Dan staan onze klantenservice medewerkers en letselschade advocaten altijd voor u klaar! Bel ons op 088-4560123 voor een gratis adviesgesprek en vrijblijvende hulp bij Breda Letselschade!